Robot Belgium

Just another SeoBureau site

U weet al dat een zwembad in de achtertuin uw gewone tuin kan veranderen in een ontspannend en mooi toevluchtsoord, maar wat u misschien niet weet is dat een zwembad een van de beste vetverbrandende trainingen biedt die er zijn. Dat komt omdat water een dichtheid heeft van 800 keer meer dan lucht, dus elke keer dat u in het water trapt, trekt of duwt, doet u een weerstandstraining, die vet verbrandt en leidt tot vetvrije spieren en een verhoogd metabolisme.

Beginners oefeningen in het zwembad
Matig zwembad oefeningen
Zwembadoefeningen voor gevorderden
Zwemmen is ook een veilige, low-impact workout: Volgens Joel Stager, Ph.D., directeur van het Counsilman Center for the Science of Swimming aan de Indiana University in Bloomington, kunt u, omdat water de zwaartekracht neutraliseert, bijna elke dag zwemmen zonder u zorgen te maken over blessures.

Als u uw zwembad in de achtertuin wilt gebruiken voor een workout, vindt u hier een aantal fantastische workouts voor alle niveaus.

Beginnersoefeningen in het zwembad
Als u net begint met uw fitnessroutine, kunt u de volgende oefeningen in uw zwembad doen:

Simpel zwemmen. De meeste mensen zijn verbaasd over hoe effectief ontspannen baantjes trekken in het zwembad is voor het verbranden van vet en het strakker maken van de spieren. Met ontspannen zwemmen verbrandt u ongeveer 500 calorieën per uur. Als u net begint, plan dan een paar baantjes, neem een pauze en zwem dan verder. Je doel is om zoveel mogelijk baantjes te trekken zonder te pauzeren.

De fiets. Laat je ellebogen op de rand van het zwembad rusten en gebruik je benen om op een denkbeeldige fiets te “trappen”. Hiermee verbrandt u niet alleen vet, maar versterkt u ook uw kern, schouders en benen.

De dolfijn. Train je core, benen en rug door de rand van het zwembad met je linkerhand vast te pakken en je rechterhand, met de vingers naar beneden, net onder de waterlijn te houden. Dan, met je benen bij elkaar, laat ze omhoog drijven en begin te schoppen als een dolfijn.

Bonus beginners workout: De bal. Train je core en verbrand buikvet door te gaan staan met je rechterbeen gebogen en je linkerbeen naar achteren geduwd. Houd een bal met beide handen voor je buik. Houd 30 seconden vast, en wissel dan van been. Doe dit vijf keer aan elke kant.

Gematigde zwembadoefeningen
Klaar voor een tandje hoger? Voeg deze workouts toe aan je zwembad fitness routine:

Matig zwemmen. Als je gemakkelijk een paar baantjes kunt zwemmen, kun je niet alleen meer baantjes trekken in een sneller tempo, maar je kunt ook wat andere slagen door elkaar gebruiken om verschillende delen van je lichaam te trainen. Bijvoorbeeld, de rugslag werkt op uw rug en schouderspieren, terwijl de schoolslag op uw binnenste dijspieren en heupen werkt.

Sprint. Leun met je ellebogen op de rand van het zwembad en til je benen, terwijl je ze recht houdt, op tot ze de bovenkant van het water bereiken en laat ze dan zakken. De weerstand van het water maakt dit een effectieve oefening en zal helpen uw kern te versterken terwijl u vet verbrandt.

Tuck-jump. Ga in het water staan en spring, waarbij u uw knieën naar uw borst brengt. Door dit in meerdere sets te doen, helpt u uw benen te trimmen en uw kern te versterken. Om het moeilijker te maken, mag u uw voeten niet op de bodem van het zwembad laten komen, maar moet u tussen de sprongen door watertrappelen.

Bonus matige workout: Fiets met een twist. Als het fietsen aan de rand van het zwembad te gemakkelijk voor je is, maak het dan moeilijker door een noodle te gebruiken om op te zitten terwijl je door het zwembad “fietst”. Je buikspieren zullen hard moeten werken om je in balans te houden, en je benen zullen nog harder moeten werken om je over het zwembad te stuwen.

Gevorderde zwembadoefeningen
Klaar voor een uitdaging? Verbrand nog meer calorieën met deze intensieve bewegingen:

Pro-zwemmen. Verander uw slagen en zwem zo snel als u kunt door het zwembad. U verbrandt ongeveer 700 calorieën per uur en stimuleert uw metabolisme met deze cardiotraining met hoge intensiteit, zodat u vet blijft verbranden, ook nadat u het zwembad hebt verlaten.


Zwembad gezocht? Dan ben je hier bij ons aan het juiste adres! Na een paar hittegolven en heel wat vragen van onze klanten, hebben we beslist om vanaf 2021 ook een gamma zwembaden toe te voegen. We kiezen bewust voor het merk EXIT omwille van hun kwalitatief hoogstaande aanbod en service.